Mooi ambachtelijk: het Textielatelier

Textiel als ambacht is letterlijk verweven met het leven. Kleding, gordijnen, dekens, placemats, kussens, eierwarmertjes, sjaals, sloffen, wand- en vloerkleden: textiel kom je overal tegen. Textiel kent dus veel verschillende toepassingen, zowel praktische als kunstzinnige. Er zijn ook veel verschillende ambachtelijke textiele technieken en de meeste daarvan voeren we uit in ons Textielatelier.

Een greep uit wat er in het Textielatelier van De Zwaan allemaal mogelijk is: leren kleren of andere dingen te naaien, leren breien, haken, weven (met hevelriet), vilten (naaldvilten en matvilten), borduren, macrameeën, textiel verven of bedrukken, zijde schilderen en batikken.

Ons professioneel ingerichte Textielatelier heeft twee grote werkruimtes met voor iedere activiteit een eigen afdeling, zoals de weefatelier en de naaiatelier. Het Textielatelier heeft ook een eigen kantine, want gezelligheid en ontspanning zijn belangrijk bij dit werk. De sfeer in het Textielatelier is dan ook warm, rustig, veilig en geborgen.

In het Textielatelier kan iedereen meedoen; beginners en gevorderden werken er ieder op hun eigen niveau. Soms werken we in groepen aan gezamenlijke projecten. Al het werk in het Textielatelier gebeurt onder de deskundige leiding van onze Ambachtelijke Textielspecialisten Ingrid en Monica.

Zowel voor beginners als voor gevorderden biedt het Textielatelier dus volop mogelijkheden om creatief en/of praktisch aan de slag te gaan. U kunt de verschillende technieken uitproberen en/of meedoen met de diverse workshops.

Meer weten of aanmelden?

Telefonisch: u kunt altijd bellen voor een afspraak, zie onze contactgegevens.
Mailen: stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..