Mooi ambachtelijk: het Schilderatelier

Ons Schilderatelier bestaat uit één grote ruimte met goede lichtverhoudingen. In deze ruimte is ook een zithoek ingericht, die samen met de leestafel en de inspiratietafel uitnodigt tot vakgesprekken over kunst en creativiteit.  

In het Schilderatelier van De Zwaan wordt niet alleen op grote en kleine doeken geschilderd, er wordt ook getekend en geschetst. We werken er onder andere met acrylverf, pastel, houtskool, Oost-Indische inkt en ecoline. U kunt naar keuze werken aan de hand van opdrachten of helemaal voor uzelf. Het Schilderatelier organiseert regelmatig workshops, waarin we specifieke thema’s behandelen zoals bijvoorbeeld het afbeelden van dieren, abstract werken of met een model werken.

Het ambachtelijke werk verrijken we ook met moderne technieken. We hebben bijvoorbeeld een speciale projector, waarmee we een bepaald detail digitaal kunnen vergroten zodat uit dit ene detail een heel nieuw schilderij  kan ontstaan.

Zoals overal binnen De Zwaan werkt u ook in het Schilderatelier altijd op uw eigen niveau. U krijgt er alle benodigde ondersteuning om dit niveau te verhogen als u dat wilt. Het Schilderatelier staat onder de deskundige leiding van Miek, Esther, Petra.

Zowel voor beginners als voor gevorderden biedt het Schilderatelier dus volop mogelijkheden om creatieve talenten te ontdekken en te ontwikkelen. U kunt de verschillende technieken uitproberen en/of meedoen met de diverse workshops.

Meer weten of aanmelden?

Telefonisch: u kunt altijd bellen voor een afspraak, zie onze contactgegevens.
Mailen: stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..