Voor wie?

De Zwaan biedt in Gouda en Capelle aan den IJssel arbeidsmatige- en creatieve dagbesteding aan mensen vanaf 18 jaar; een bovengrens hebben we niet. Voor dagbesteding en activering geldt een zorgindicatie vanuit WMO of WLZ. Vanuit een PGB kan dagbesteding (soms) worden vergoed en ook particuliere deelname is mogelijk.

De Zwaan is gespecialiseerd in dagbesteding voor mensen met een LVB (lichte verstandelijke beperking), LVB+ of een GGZ-achtergrond. Veel van onze deelnemers hebben leer- en/of gedragsproblemen en/of beperkingen op basis van hun leeftijd. 

De dagbesteding van De Zwaan en WerkAtelier De Zwaan is er in het algemeen voor:

  • mensen die (soms tijdelijk) niet kunnen werken maar die wel graag bezig willen zijn;
  • mensen met beperkingen, die ondersteuning kunnen gebruiken bij het invullen en uitvoeren van een dagprogramma;
  • mensen die maatschappelijk mee willen doen, zo lang mogelijk zelfstandig willen blijven, nieuwe dingen willen leren en samen gezellig en actief bezig willen zijn.
  • mensen die graag meer sociale contacten willen hebben en op zoek zijn naar een zinvolle dagbesteding buitenshuis.
  • mensen die willen onderzoeken of ze dagritme kunnen opbouwen om door te stromen naar werk.
  • senioren met beperkingen, die (nog) willen deelnemen aan een activerende dagbesteding.

 

Wat kunt u bij ons doen?

Bij De Zwaan werkt u in één van onze Ambachtelijke Ateliers aan een trendy collectie van kunst- en gebruiksvoorwerpen die in winkels en op markten verkocht kunnen worden zodat we weer nieuw materiaal kunnen kopen. U kunt uw eigen producten maken of samen met anderen aan gemeenschappelijke producten werken. Voor iedereen is er wat te doen en te leren en ervaring is niet vereist. Iedereen werkt op zijn of haar eigen niveau en in zijn of haar eigen tempo.

 

Maar er is nog meer te doen!

Naast het werk in de Ambachtelijke Ateliers hebben we ook vele andere mogelijkheden voor een zinvolle dagbesteding. Bij De Zwaan is er altijd wel iets te doen! Onze Facebookpagina bijhouden bijvoorbeeld, meehelpen in de tuin of in de keuken of helpen bij huismeestertaken zoals klein onderhoud en schoonmaakwerkzaamheden.

 

Maatwerk

Omdat iedere deelnemer uniek is, levert De Zwaan dagbesteding op maat. We maken voor iedereen een persoonlijk programma, aangepast aan interesse, behoefte en vermogen (zie ook onze trajecten). Niets moet, er kan heel veel, u bepaalt zelf waar u aan mee wilt doen. Wij zijn flexibel en kunnen uw programma steeds aanpassen aan uw veranderende behoefte en situatie. Het belangrijkste is dat u zich prettig voelt bij De Zwaan. U krijgt de ruimte om nieuwe dingen te leren en talenten te ontdekken. Als u bij De Zwaan start, stellen we samen met u een plan op. In dat plan beschrijven we wat u wilt gaan doen, wat u daarmee wilt bereiken en hoe wij u daarbij, waar nodig, kunnen helpen en ondersteunen.

 

Begeleiding

Bij De Zwaan wordt u begeleid door onze Ambachtelijk Specialisten: stuk voor stuk mensen met een grote liefde voor en kennis van hun vak. Ook heeft ieder Atelier vrijwilligers die u kunnen helpen. Als het u op de werkvloer toch even niet meer lukt om mee te doen, zorgt onze Zorgspecialist ervoor dat dat zo snel mogelijk wel weer kan.

 

Meedoen?

Als het meedoen bij De Zwaan u aanspreekt en past bij uw wensen, dan kunt u bij ons aan de slag mits u een indicatie heeft. Heeft u die nog niet? Dan kunnen wij u helpen met de aanvraag of het zoeken naar andere financieringsmogelijkheden.

Als u niet zeker weet of De Zwaan wel iets voor u is, kunt u altijd een ochtend of middag proefdraaien en pas daarna beslissen of u mee wilt blijven doen.

 

Hoe meld ik mij aan?

Bellen: u kunt altijd bellen voor een afspraak. Zie onze contactgegevens.
Binnenlopen: op donderdag kunt u tussen 9.00 en 15.00 uur vrijblijvend bij ons binnenlopen voor een kopje koffie en een rondleiding.
Mailen: stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..