Voor wie?

Stichting De Zwaan biedt dagbesteding aan mensen vanaf 18 jaar met een lichamelijke of andere beperking. Er is geen bovengrens voor de leeftijd. Ons aanbod is bedoeld voor mensen die graag meer sociale contacten willen hebben en een zinvolle dagbesteding buitenshuis. Mensen die, vanwege hun beperkingen, ondersteuning kunnen gebruiken bij het invullen en uitvoeren van een dagprogramma. Mensen die maatschappelijk mee willen doen, zo lang mogelijk zelfstandig willen blijven, nieuwe dingen willen leren en samen gezellig en actief bezig willen zijn. Voor mensen met beperkingen, die (nog) niet naar een verzorgingshuis willen of kunnen. Overdag bij ons meedoen met ambachtelijk werk, schilderen of in het keramiekatelier kan een mooie oplossing zijn.

Wat bieden wij u?

Wij bieden ondersteuning bij het invullen van een actief dagprogramma. Deze vorm van dagbesteding ondersteunt u en uw directe naasten in het behouden of opbouwen van zelfredzaamheid, waardoor eenzaamheid en/of gevoelens van doelloosheid bij uzelf èn overbelasting van uw mantelzorger(s) voorkomen kunnen worden. Wij bieden maatwerk. Er is bij ons veel mogelijk en ieder kan in zijn eigen tempo werken. U werkt aan mooie producten in een ontspannen sfeer. Wij drinken gezamenlijk koffie en thee en eten gezamenlijk onze lunch. U kunt zelf uw lunch meebrengen of die tegen een kleine vergoeding bij ons bestellen. Gezelligheid en samen creatief bezig zijn is belangrijk bij De Zwaan.


Wat kunt u bij ons doen?

In onze ambachtelijke werkplaats vinden verschillende activiteiten plaats: hout bewerken, schilderen, naaien, borduren, zijden sjaals schilderen, macramé en nog vele andere creatieve bezigheden. Ervaring is niet nodig. In ons keramiekatelier worden keramieken gebruiks- en siervoorwerpen gemaakt en gedecoreerd. We maken mooie producten, waar we met zijn allen trots op zijn en die we ook willen verkopen. Ervaring is ook hiervoor niet nodig. In ons schildersatelier maakt u schilderijen voor uzelf, om weg te geven of voor de verkoop door De Zwaan. U kunt kijken en onderzoeken of u meer van Rembrandt of van Karel Appel houdt. Schilderservaring is niet nodig.

Begeleiding

Bij De Zwaan wordt u begeleid door vakmensen. Zij bespreken samen met u wat u bij ons wilt en kunt doen. Als u voor het eerst komt, stellen we samen met u een persoonlijk plan op. Hierbij bespreken we wat De Zwaan u kan bieden en welke bezigheden uw voorkeur hebben, wat u graag wilt leren en wat uw mogelijkheden en beperkingen zijn. Niets moet, er kan heel veel, u bepaalt zelf waar u aan mee wilt doen. Het persoonlijke plan is bedoeld om u te helpen en te ondersteunen waar dat nodig is. Het belangrijkste is echter dat u zich prettig voelt bij De Zwaan. Naast onze vakmensen zijn er ook vrijwilligers aanwezig die u kunnen helpen.

Hoe meld ik mij aan?

Bellen: u, uw familie of uw mantelzorger kunnen altijd bellen voor een afspraak of voor meer informatie. Zie onze contactgegevens.
Binnenlopen: iedere donderdag kunt u tussen 9.00 en 11.00 uur vrijblijvend binnen lopen voor een kopje koffie en een rondleiding. U kunt natuurlijk ook iemand meenemen.
Mailen: stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Als het meedoen op ons atelier u aanspreekt en past bij uw wensen, dan bent u bij ons van harte welkom mits u een indicatie heeft. Heeft u die nog niet? Dan kunnen wij u helpen met de aanvraag. Als u niet zeker weet of dit wel iets voor u is, kunt u altijd een middag proefdraaien en pas daarna beslissen of u mee wilt blijven doen.

Openingstijden: kijk bij de ateliers voor de openingstijden.